Vandaag zit ik achter mijn laptop en ik werk aan mijn bedrijf. Social Media voor vandaag is gevuld, een leuk stukje geschreven voor Facebook en Instagram en er staat een blog in de steigers.

Eén van de opdrachten waar ik aan werk loopt niet, kost me meer tijd dan ik van tevoren had ingepland en ik kan het dan ook niet naast me neerleggen. Het zit me dwars. Het is zo’n opdracht waarbij ik mijn kop erbij moet houden en als je er te lang naar kijkt zie je het niet meer…

Ik schakel, met toestemming van de opdrachtgever, hulp in. Dit moet ik even uit handen geven om er weer met een nieuwe, frisse blik naar te kunnen kijken. Mijn redster in nood belooft mij er direct al naar te kijken en levert nuttige feedback en tips.

Die enkele uren die nu over zijn, geven mij de mogelijkheid een andere klus op te pakken waar ik reikhalzend naar uitkijk. De nieuwe klus van een goede klant past goed bij me, is ingewikkeld en uitdagend, een klus waarbij ik zelf mocht meedenken over het gewenste resultaat. Daar word ik blij van!

Morgen staat de ‘niet lopende opdracht’ weer op de planning. Om af te maken deze keer. En elke dag weer blijf ik leren, over opdrachten, over wat ik leuk vind, waar ik warm van word en hoe ik dingen anders aan kan pakken. Maar ook hoe ik energie kan krijgen om opdrachten af te ronden die niet direct bijdragen aan mijn werkplezier.

Er wordt wel eens gezegd dat je eerst die dingen moet doen die je minder leuk vindt. Mijn mening is dat je mind er wel klaar voor moet zijn, anders moet je de opdracht uitstellen. Vind eerst energie in jezelf, in hulp vragen en nieuwe inzichten krijgen, in ontspanning of inspanning. Dan kun je je mind openstellen en het beste uit jezelf halen en jouw opdrachtgever voorzien van het beste resultaat.
En ja, dat kwaliteit voor kwantiteit komt is waar, maar hoe mooi is het dat je op deze manier kunt werken aan de professionalisering van je bedrijf en je steeds beter weet wat je wilt bieden!

Morgen kan ik dankbaar afsluiten, dat weet ik nu al. Met dank aan mijn redster in nood en toch ook mijzelf. Punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *