Vandaag is een heerlijk zonnige dag in Twente. Een bijna wolkenloze hemel boven mijn kleine achter-het-huisje. Vanmorgen even gewerkt, maar nu toch even met de, bijna weer witte, benen in de zon.

Direct naast mijn stoel ligt het, ons zwembad. Het is een troosteloos gezicht, het zwembad nu. Zo’n ding waarvan je zegt: hup! weg ermee, in het kratje achterin de schuur. Maar hier kun je je toch echt op verkijken.

Zwembad is namelijk vies en nog een beetje nat van de dauw en er zit weer in. Het weer! Als je denkt dat je alles hebt gehad, een droge zomer, vakantie in Rundumhausen en een lekkende dakgoot, krijg je nog meer weer!

Aanpakken is het devies. Lekker even afspoelen en met de schuurspons is het meeste smeer verwijderd. Maar dat weer… HG? Oma weet raad? Ik besluit dat de zon de rest maar moet doen en zet het kratje klaar voor morgen. Opvouwen en weg!

Het is 21 mei 2019 en het is al een paar dagen lekker weer. Hey, roep ik enthousiast naar een puberdochter: hadden wij geen zwembad in de schuur? Jazeker roept zij enthousiast terug en vervolgens gebeurt er niets. Ik ga toch maar zelf op zoek en daar in een hoek staat het blauwe kratje met het plastic zwembad.

Als ik het kratje uitpak ruik ik een weeïge aardelucht. De voetpomp wordt opgesnord en we pompen lucht in ons zwembad. We komen heel ver, totdat de bovenrand aan de beurt is en je voelt het al: de rand wordt niet hard! Verkoelen wordt vandaag niets, de ontstane scheur is helaas niet 1-2-3 te repareren.

Ik realiseer me dat dit door mij zelf komt. Makkelijk zijn, uitstelgedrag, bagatelliseren. Ben ik goed in. Met als gevolg dat ik nu, 21 mei 2019, niet in mijn zwembad kan zitten met een lekker glaasje fris. Pfoe, weer zo’n les geleerd, die ik ook in mijn eigen bedrijf kan inzetten. Als ik té makkelijk ben, dingen uitstel tot morgen en denk dat dingen niet zo’n vaart lopen, kan ik het wel vergeten. Dan gebeuren er dus ook geen verfrissende dingen, maar breekt het zweet je uit. Ik weet wel wat ik nu ga doen… schoonmaken in de zon met bleekwater… en je krijgt er nog bruine benen van ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *