Nog eventjes mijn computer aangezet. Links van me liggen de oliebollen en rechts van me liggen 3 honden. Opengesperde ogen en de oren gespitst. Bang voor vuurwerk…

Graag wil ik nog een opdracht afmaken en een paar teksten voorbereiden voor de dagen na de jaarwisseling voor een bijzondere klant. Op de achtergrond staat de radio aan met de Top 2000.

Eerst maar eens een planning opstellen. Ik word rustig van plannen, dan hoef ik niets te onthouden of te vergeten. Buiten klinkt af en toe een knal, hond 1 ligt al stijf tegen mijn stoel aan. Maar even zijn kussen opgehaald, dan ligt hij tenminste lekker als hij zo bang is.

Zo, nu heerlijk bezig met mijn uitzoekklus. Mails sturen, vragen om informatie, ik houd ervan. Even wat jongetjes die voor de deur staan te knallen vragen of ze ergens anders willen gaan staan.

Aan het einde van mijn startjaar heb ik een paar kerstkaarten gestuurd. 10 had ik er maar nodig, mijn klanten, eentje voor mijn moeder en eentje om zelf te houden. Leuke reacties op gehad, zoals : “volgend jaar gaan we onze samenwerking zeker voortzetten”. Daar doe ik het voor!

Hond 2 meldt zich om naar buiten te gaan. Strak aan de riem, want ik ben veel te bang dat hij ervan doorgaat met dat vuurwerk. Als we mijn garagedeur uit zijn, nog geen 3 meter, doet hij al flink zijn best en is daarna direct weer binnen. Gauw opruimen, het is hier tenslotte een nette buurt.

Hoe leuk en handig ik het vind om thuis te werken, het is niet altijd ideaal. Snel doe ik nog even dit of dat en vooral op zo’n dag als vandaag is het lastig om mijn aandacht erbij te houden. Geen ideale dag om te werken, maar ik houd van de vrijheid vandaag. Het maken van een goede planning is ook voor mij zo belangrijk!

Zo, nu even met z’n vieren naar het toilet. Fijne jaarwisseling allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *